Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mark Webber az utolsó helyről indul

2013.04.13

 Mark Webbert megfosztották a sportfelügyelők az időmérőn elért 14. helyezésétől, miután az utólagos vizsgálat során nem találtak a mintavételhez elegendő üzemanyagot a Red Bull tartályában.

Az ausztrál a Kínai Nagydíj időmérőjének második szakaszában húzódott félre a pályán, s a csapat ekkor is már valamilyen benzinproblémáról tájékoztatta. Webber emiatt csak a 14. rajthelyet szerezte meg, de a paddockba visszatérve elmondta, tart attól, hogy a szabály megszegése miatti büntetéssel még hátrébb sorolják.

Az előírás ugyanis kimondja, hogy az időmérőt követően a bokszba visszatérve minden autóban legalább egy liter üzemanyagnak kell maradnia az FIA által előírt mintavételhez, ha pedig az autó megállt a pályán, akkor a kör teljesítéséhez szükséges benzintöbbletet is tartalmaznia kell a tanknak.

A hírek szerint Webber autójában mindössze 150 ml benzin maradt, amit a Red Bull az üzemanyagtöltő meghibásodásával magyaráz. A szabályok egyértelműen fogalmaznak ebben az esetben, így az ausztrálnak a mezőny végéről, a 22. helyről kell megkezdenie a holnapi futamot.

Forrás: hirado.hu/formula1/

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.